Matka oli erittäin kokemisen arvoinen. Se toi piristystä arkeni keskelle ja mielialani nousi huimasti.

Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki ja Saksa... Noiden joukossa suosikikseni nousi luultavammin Puola. Toisaalta taas tsekin edullinen hintataso miellytti minua. Mielelläni kyllä vielä palaisin joskus noihin maihin lomamatkalle.Siinäkin suhteessa matka oli hyödyllinen, se avarsi maailman kuvaani. En ole elämäni aikana ehtinyt paljoa matkustella. Olen toki joskus risteillyt hki-tallinna ja hki-tukholma väleillä, mutta ei niistä niin paljoa irti saa.

Ennen reissua suunniteltu henk.kohtainen tavoitteenikin toteutui matkan aikana; tutustuin paremmin reissuporukkaan. Olisin reissulla toivonut saavani mahin kuuluvaa perinneruokaa, mutta sen toiveen toteutuminen oli hankalaa. Paikkoja ei oikein tahtonut löytyä.

Minulle reissun tärkein tavoite ei ollut uusien tavaroiden yms. haaliminen (vaikka sekin kyllä onnistui), vaan uusien kokemusten karttuminen. Kutna horan luukirkko oli kaikessa kammottavuudessaan näkemisen arvoinen paikka. Myös Rostocin eläintarha oli mieleeni, sillä en ole koskaan käynyt edes korkeasaaressa.

Harvoin annan millekään arvosanaksi 10, mutta tämä reissu ansaitsee sen. Kiitos vaan kaikille matkan mahdollistumiseen osallistuneille! Mieleni on sairaan hyvä!

TEXT By; Johanna